




Akıncı:sanat Ve Kültür Sınır Tanımıyor
KKTC Cumhurbaşkanlığı, Kültür Dairesi ve Lefkoşa İktisat Kooperatifi’nin katkılarıyla, Nilgün Güney ve Anton Nussbichler yönetiminde Avusturya’da gerçekleşen “Landscape Sketching Workshop” çalışmalarının sergisi, EMAA Başkent Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, açılışını gerçekleştirdiği sergide yaptığı konuşmada, EMAA Başkent Sanat Merkezi’nin Lefkoşa Türk Belediyesi’nin eski başkanlık binasında hizmet verdiğini, kendisinin de 14 yıl boyunca Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı görevinde bulunduğunu ifade ederek serginin yer aldığı binanın kendisi için önemli bir anlamı olduğunu belirtti.
EMAA Başkent Sanat Merkezi’nin, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin eski başkanlık binasında önemli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmasının oldukça sevindirici olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sanatın evrensel gücüne değinerek “Sanat ve kültür sınır tanımıyor. Bu etkinlikle bunu kanıtlıyorsunuz. Hepinizi teker teker kutluyorum” şeklinde konuştu.
Sergilenen çalışmaların hazırlandığı Avusturya’nın doğal güzelliklerine ve çevre temizliğine de konuşmasında değinen Cumhurbaşkanı, “Bizim ülkemiz de güzel bir ülke maalesef biz ülkemizi Avusturya kadar temiz tutamayıp kirletiyoruz. Bu kirliliğin önüne geçerek güzel doğamıza sahip çıkmamız ve bu güzellikleri gelecek kuşaklara aktarmamız şart” dedi. Cumhurbaşkanı Akıncı, sergiye katılan tüm sanatçıları ve emek koyanları tebrik ederek başarılar diledi.
Gerçekleşen çalışmada sanatçılar arasında bir kültür alışverişi olduğunu kaydeden Nilgün Güney, Landscape Sketching Workshop’un gerçekleşmesine katkı koyan KKTC Cumhurbaşkanlığı, Kültür Dairesi ve Lefkoşa İktisat Kooperatifi’ne teşekkür etti. Güney, EMAA’nın kuruluş süreci ve sanatçı Anton Nussbichler’le yaptıkları ortak çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.
Sergide bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Anton Nussbichler de serginin gerçekleşmesine katkı koyan tüm sanatçılara teşekkür etti.
Sergide, Anton Nussbichler, Aliye Gündoğdu, Arzu Şafakoğulları, Aydan Lisaniler, Fatma Aydın, Heidi Zenz, Lothar Shörg, Mehtap Önen, Nilgün Güney, Pervin Öznergiz, Saadet Alpar, Şafak Türkel, Zeynep Uzun ve Zull Rolland’ın çalışmaları yer aldı.











- » Orduda Lüks ve Konfor Bir Arada: Vip Araç Kiralama Hizmeti İle Özel Seyahat Deneyimi!
- » Falyalı cinayetiyle ilgili İstanbulda gözaltına alınanların Söylemez Kardeşler olduğu ortaya çıktı! Tekne ile gelmişler
- » Falyalı cinayetinde 1 kişi gözaltına alındı
- » Halil Falyalı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti
- » Bataklık operasyonu: 5 zanlı cezaevine gönderildi
- » Çirkin provokasyon! Yunanistan bayrağı asmaya kalkıştı
- » Rusya Nakliyat Fiyatları
- » Resmi evrak sahteleyen zanlılar, teminata bağlandı
- » Pençe-Yıldırım Harekatında şehit düşen Mehmetçikler için taziye
- » İngilterede KKTC bayrağının indirilmesi protesto edildi
- » Akaryakıta zam sonrası tüpgaz sıkıntısı yaşanıyor
- » Şartlı “karantinasız giriş” dönemi başladı
- » Ukrayna Nakliyat Nasıl Yapılır?
- » Polise gösterdiği ehliyet sahte çıktı, tutuklandı
- » Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs a geliyor
- » Maraş çalışmaları rumları rahatsız etti
- » Ataoğlu, Esnafın yüzü gülecek
- » Aydın’ın En Güzel Turistik Bölgeleri
- » Ücretsiz antijen testleri başladı
- » Gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak
- » Anneler Günü İçin Anlamlı Hediye Fikirleri
- » Keçi Süt üreticileri bedava süt dağıttı
- » BES ile Yenierenköy Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi
- » 59’u yerel 70 pozitif vakaya rastlandı, 2 kişi hayatını kaybetti
- » Tatar: Kıbrıs konusunda esas egemenliktir
- » Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres’in verdiği resepsiyona katıldı
- » Arıklı:İkı̇ devletlı̇ çözüm zamanı geldi
- » Güney Kıbrıs’ta 760 yeni vaka
- » Aydınlatmada Led Ampulleri Tercih Etmeniz İçin Nedenler
- » 82 Yeni Vaka, Kişi hayatını kaybetti
- » Dursun Oğuz, Ankarada
- » İnternet kafeciler Cuma günü eylemde
- » Rum kesiminde vaka sayıları artıyor
- » Çavuşoğlu’nun test sonucu bekliyor
- » Tek dozluk aşı Avrupada askıya alındı
- » Mağusa’da 360gr uyuşturucu
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans