Alihan Pehlivan

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alihan Pehlivan

İşte yeni faiz yasası 21.10.2011

21 Ekim 2011 Cuma Saat 11:24

Son günlerde herkesin çıkması için dört gözle beklediği yeni faiz yasasında sona gelindi. Bankalar Birliği karşı çıksa da yenilenen yasa ile mahkeme önlerinde bekleyen 10 binlerce kişi bu yasadan etkilenecek ve bankaların elinden kurtulmuş olacak. Malum mevcut düzende birçok kişi anaparanın 2-3 hatta 4-5 katı üzerinde geri ödeme yapıyor. Yeni yasanın geçmesi ile artık bunun önüne geçilecek. Konuyu titizlikle hazırlayan Maliye Bakanlığı yasa üzerinde artık son rötuşları yapıyor. Ancak banklar birliği yeni yasaya karşı çıkıyor. Çünkü bir sürü kişi ile şuan mahkemelerde cebelleşiyor. Bazı ekonomistlere göre de bu yasa geçerse KKTC’de bankacılık sektörü çökecekmiş! Aslında bu görüşü savunanlar belki ki KKTC bankacılık sektörünün hızla bankacılıktan çıkıp tefeciliğe yöneldiğinin farkında değiller veya işlerine gelmediği için konun karşısında yer almayı tercih ediyorlar. Bakın KKTC bankacılık sektörü ve KKTC bankalarının içinde bulunduğu durumla ilgili şok bir iddiayı ortaya atalım. Adını vermeyeceğimiz bir devlet bankası bu güne kadar 722 kişiye eski para ile 2 tirlyon kredi vermiş, bu kredinin büyük bir kısmını da geri alamamış. Ancak kredi biriken faizlerle olmuş 2 kat trilyon. Yani nerdeyse durduğu yerde %100 artmış!  Üstelik bu 722 kredi çeken müşteriden sadece 200 civarında olanı son UBP hükümeti döneminde. Yani asıl sorun CTP döneminde verilen krediler. Konuyu işlemeye devam edeceğiz.

Atun Gol Oldu Yağdı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, geçtiğimiz gün oynanan Dışişleri Bakanlığı maçında rakip filelere 3 gol bırakmış. Hatırlayacağınız üzere dün bu köşede çok yakında bakanlıklar arası halı saha futbol turnuvası yapılacağını ve bunun için bazı bakanlıkların hazırlıklara şimdiden başladığını yazmıştık. Gol kralı konusunda oldukça iddialı olduğunu söyleyen Bakan Atun” her bakanlığa 3 golüm var. Turnuva sonunda şampiyonda biziz, gol kralı da benim” derken turnuvada kendisine en büyük rakip olarak gösterilen Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’ü de hazırlık maçında sakatlanması Atun’un turnuva öncesi favori olarak gösterenlerin sayısının artmasına neden oldu.

 

GÜNÜN SÖZÜ

New York’ta yapılacak üçlü görüşme konusunda iyimserim”

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Eric Rubin,

BİZİM TEMEL

Kadının biri evindeki dolaptan şikâyetçiymiş. Çünkü yoldan otobüs geçince ses çıkartıyormuş. Dolabını yaptırmak için kocasına söylemeden bir tamirci çağırmış tamirci eve gelmiş ve dolabı neresinden ses çıktığını anlamak için dolabın içine girmiş ve otobüsün geçmesini beklemiş. Tamirci dolaptayken eve kadının kocası girmiş ve dolaptan bir şey almak için dolabı açmış bi bakmış içerde bir adam. Sormuş ne isin var burada diye adamda söyle cevap vermiş:
valla abi otobüs bekliyorum desem inaanmassin....

 

Bu yazı toplam 139586 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu Makaleye Yorum Yapılmamış.
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans