Alihan Pehlivan

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alihan Pehlivan

Meclis’te Bugün Ne Olacak 10.11.2011

10 Kasım 2011 Perşembe Saat 11:22

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugün bir aksilik olmaz ise toplanacak. Malum son oturum çooook uzun sürmüştü. Geçen defe muhalefetin kürsü eylemine, Sendikal Platformu’n da genel grev ve mitingine neden olan yasa tasarıları bugün bir kez daha gündemde olacak.

Geçtiğimiz salı günü Meclis Genel Kurulu’nda, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’nın 13 saatlik rekor konuşması en çok akıllarda kalan ve rekorlar kitabına giren olayı olmuştu. Hatta Sayın Çakıcı CTP’lilerin de konuşmaları bitince eve kadar gidip spor ayakkabıları alıp tekrar meclise döneceğini söylemişti.

Bugün aynı yasaların tekrar meclis gündemine gelmesi ile birlikte herkesin gözü TDP lideri Çakıcı’da olacak. Eğer Çakıcı’nın ayağında spor ayakkabı görürseniz bilin ki meclis genel kurulu yine uzayacak! Bildiğimiz kadarı ile geçtiğimiz Salı günü CTP ve UBP bekleyen yasalar konusunda uzlaşmışlardı. Bakalım Çakıcı “af”ın önündeki engel olarak kalmaya devam edecek mi?

Neyin Ateşi? Neyin Çadırı?

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü, Meclis Genel Kurulu’nda sosyal güvenlikle ilgili yasaların görüşüleceği saatlerde, muhalefet milletvekillerine destek olmak için saat 17.00’de Kuğulu Park’ta “özgürlük için direniş ateşi” yakacağını açıklamış. Öte yandan Kıbrıs Türk Esnaf Ve Zanaatkârlar Odası’da yine aynı gerekçelerle çadır kuracakmış. Hürrem Tulga’nın hazırladığı bildiriyi gördüm. Annan Planı dönemimdekilere benziyor. “ya şimdi çözüm ya şimdi çözüm” diyor Hürrem Tulga. Tabii ben Hürrem Tulga’ya kızmıyorum az bile yapıyor. Sunat Atun, Ersin Tatar ve İrsen Küçük sağ olsunlar Hürrem Tulga’ya sonuna kadar destek oldular bu süreçte. Esnaf odası çıkıp “Çözüm” diyor. Sanki çözümün önündeki engel UBP yada KKTC’deki hükümetler miş gibi. Oysa adres bu tarafta değil o tarafta. Eroğlu’nu değil, Hristofyası çözüme zorlamanın gerektiğini hala daha kavrayamamış CTP’li gençler ile Esnaf Odası Başkanı! Çözümü o yanda değil de bu yanda arıyor zavallıcıklar. Ateş yakıp çadırda dans edecekler. Belgesellerde yerliler yapardı. Büyücü kabileyi toplar ve ateşin etrafında çadırların yanında dans ederler ve kötü ruhları kovarlardı. Belki de bizim çocuklarda böyle bir şey düşünmüş olabilirler bilemiyorum ama ateş yakıp dans etmeyle çözüm olacaksa hepimiz tam tamları çalalım o zaman…

 

 

 

 

 

AV RAPORU

Dün yine avdan çok avcı vardı ovalarda. Bir çoğu eli boş döndü avdan. Şanslı olanlar bir keklik daha da şanslı olanlar iki keklik vurabildi. Bir iki mega şanslıda son kalan tavşanları aldı ovadan. Gomada gelirrrrrrr,, yürüyelim, üstünde basacannn, kaldırrrrr gibi laflarda hala kulaklarımda çınlar. Çok şükür kü iyi bir yürüyüş ve güzel sohbetler yaptık. Hasan ağabey (Dörtgazi) ve Nazmi ile dün epeyce yürüdük. Şans Nazmi’den yana idi ilk gördüğü kekliği vurdu. Zaten başka da görmek nasip olmadı. Ha, birde sabah 8 avcının önünden el sallayarak giden tavşan aklımda yer etti. Sanırsam uzun süre 8 avcının tavşana bay bayyyy yapmasını aklımdan silemeyeceğim.

 

GÜNEY KIBRIS 810 BİN

Güney Kıbrıs’ta 1 Ekim’de başlayan ve Kasım ayı sonuna kadar sürecek olan nüfus sayımı çerçevesinde, nüfusun 810 bini aşmasının beklendiği belirtilmiş. ,Güney Kıbrıs’ın 2001 yılında 703 bin 529 olan nüfusunun, 2011 yılında 810 bini geçeceğini tahmin ediyormuş Rum tarafındaki uzmanlar. Avrupa istatistiklerinin aksine Rumlar diğer AB ülkelerine göre çoğalıyorlar. Çoğalmanın iki yolu var.

BİR: doğurma

İKİ: dışardan göç alma.

Rum tarafı Arabistan’a benzemediği için bu artışın tek bir nedeni var. O da Rum tarafı hızlı bir şekilde adanın Güney’ine göç alıyor ve bunları da hemen vatandaş yapıyor. Bu rakamların tek izahı budur. Hani bunu da bizdeki vatandaşlık tartışmasını yapanlar için yazdım. Bilesin diye…

 

GÜNÜN AÇIKLAMASI

Kamuoyuna duyurulur;

Bir kaç gündür şarkıcı Shakira, kendisi ile aşk yaşadığımızı ve ilişkimiz olduğunu iddia ederek yeni çıkacak albümü için fırsat yaratmaya çalışıyor. Bu iddia tamamen asılsız ve gerçek dışıdır, zaten Shakira da benim tipim değildir. Ayrıca ben Shakiranın bildiği erkeklerden değilim. Kendisini Selimiye Camisine giderek tövbe etmeye ve doğru yolu bulmaya davet ediyorum..

İsmail Boyraz

 

NE DEMELİ?

‎"80 km. sonrasında hâkimiyet doğaya geçer. İster 250 sürün, ister 1250" Valentino Rossi”

Nazım Serkan Burgul

 

GÜNÜN KAHRAMANI

Bugün Güzelyurt bölgesini gezdim... Köylerdeki vatandaşlarla görüştüm... İnsanlarımızın çoğunluğu bu hükümetin gitmesini istiyorlar... İnsanlarımızın çoğunluğu bizden mücadele ve direniş bekliyorlar... Biz de onu yapacağız... Ümitsizlik pompalayanlar daha çok UBP'liler...Tüm zorluklara rağmen Kıbrıs Türk Halkı kendine yakışır bir düzeni kurabilmesi için mücadeleden başka seçeneği yoktur... "YÜRÜ DE GORKMA"

Mehmet Çakıcı

 

GÜNÜN SÖZÜ

“Bütçe yasası geçer geçmez istifa edeceğim. Meclis'te başka olası çoğunluk bulunmadığı için Şubat ayının başlarında erken seçim yapılacağını düşünüyorum. Bu seçimlerde aday olmayacağım”

İtalya Başbakanı Silvio BERLUSCONİ

BİZİM TEMEL

Yolculuktan dönen Idris, kahvede oturanlara sordu :

- Yahu pizum Temel nasil öldi?

- Kalpten cittu, dediler.

- Vasiyetu filan var miydu?

- Var idu. "Beni denize gömün" demis idu.

- Cömdünüz mü?

- Cömdük amma, mezarinu kazarken çok kayip verduk...

 

Bu yazı toplam 19037 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu Makaleye Yorum Yapılmamış.
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans