




Tarım Bakanı Çavuşoğlu Adana’Da Tarım Fuarı’Na Katıldı
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Adana’da Uluslararası Tarım Fuarı’nın açılışına katıldı.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık yetkililerinin yanı sıra, Çitçiler Birliği Genel Sekreteri İbrahim Alkan ve bir çiftçi grubunun eşlik ettiği Bakan Çavuşoğlu, açılışta yaptığı konuşmada tarımda dünyayla rekabet edebilmek için teknolojinin önemine değinerek verimlilik ve standartları artırmak için daha ucuz teknolojiye ihtiyaç olduğunu söyledi.
KKTC’nin kuruluşunun 33. yılı kutlamalarının hemen ardından Adana’daki fuara katıldığını kaydeden Çavuşoğlu, vatanı vatan yapan unsurların içerisinde topraklarına verim ve refah katmanın da yer aldığını kaydetti.
Bakan Çavuşoğlu, dünyada toprakların genişlemediğini, suların çoğalmadığını aksine azaldığını, iklimlerin ise olumsuz yönde değişmesine karşın, nüfusun sürekli arttığına işaret ederek, bu nedenle birim kareden elde edilen verimin artırılması gerektiğini söyledi.
Avrupa ülkelerinin tarımı gelişmiş teknoloji ile sürdürdüğüne dikkat çeken Çavuşoğlu, ancak bu teknolojilerin Türk çiftçilerine pahalıya mal olduğunu kaydetti.
Çavuşoğlu, böyle bir ortamda babadan kalma tekniklerle üretim yapmanın mümkün olmadığını belirterek, “Rekabet etmek için daha iyi teknoloji en iyi şekilde daha uygun fiyata mal edilip Türk çiftçisine sunulmalıdır.
Bizlerin de verimlilik ve standartları artırmak için daha ucuz teknolojiye ihtiyacımız vardır. Bu da bizim 300 binlik nüfusumuzla mümkün değil.
Ama sizler her geçen gün büyüyen, şahlanarak geleceğe yürüyen milletin bir parçası olarak bu hedefe çok yakınsınız” şeklinde konuştu.


- » Orduda Lüks ve Konfor Bir Arada: Vip Araç Kiralama Hizmeti İle Özel Seyahat Deneyimi!
- » Falyalı cinayetiyle ilgili İstanbulda gözaltına alınanların Söylemez Kardeşler olduğu ortaya çıktı! Tekne ile gelmişler
- » Falyalı cinayetinde 1 kişi gözaltına alındı
- » Halil Falyalı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti
- » Bataklık operasyonu: 5 zanlı cezaevine gönderildi
- » Çirkin provokasyon! Yunanistan bayrağı asmaya kalkıştı
- » Rusya Nakliyat Fiyatları
- » Resmi evrak sahteleyen zanlılar, teminata bağlandı
- » Pençe-Yıldırım Harekatında şehit düşen Mehmetçikler için taziye
- » İngilterede KKTC bayrağının indirilmesi protesto edildi
- » Akaryakıta zam sonrası tüpgaz sıkıntısı yaşanıyor
- » Şartlı “karantinasız giriş” dönemi başladı
- » Ukrayna Nakliyat Nasıl Yapılır?
- » Polise gösterdiği ehliyet sahte çıktı, tutuklandı
- » Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs a geliyor
- » Maraş çalışmaları rumları rahatsız etti
- » Ataoğlu, Esnafın yüzü gülecek
- » Aydın’ın En Güzel Turistik Bölgeleri
- » Ücretsiz antijen testleri başladı
- » Gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak
- » Anneler Günü İçin Anlamlı Hediye Fikirleri
- » Keçi Süt üreticileri bedava süt dağıttı
- » BES ile Yenierenköy Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi
- » 59’u yerel 70 pozitif vakaya rastlandı, 2 kişi hayatını kaybetti
- » Tatar: Kıbrıs konusunda esas egemenliktir
- » Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres’in verdiği resepsiyona katıldı
- » Arıklı:İkı̇ devletlı̇ çözüm zamanı geldi
- » Güney Kıbrıs’ta 760 yeni vaka
- » Aydınlatmada Led Ampulleri Tercih Etmeniz İçin Nedenler
- » 82 Yeni Vaka, Kişi hayatını kaybetti
- » Dursun Oğuz, Ankarada
- » İnternet kafeciler Cuma günü eylemde
- » Rum kesiminde vaka sayıları artıyor
- » Çavuşoğlu’nun test sonucu bekliyor
- » Tek dozluk aşı Avrupada askıya alındı
- » Mağusa’da 360gr uyuşturucu
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans