Alihan Pehlivan

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alihan Pehlivan

Bugün Cuma, Camiye Gidin Dua Edin 13.01.2012

13 Ocak 2012 Cuma Saat 19:24

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’în sağlık durumu yeniden kötüleşti. Allah kendisine uzun ömürler nasip etsin diyoruz. Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş ve aile bireyleriyle çok sayıda seveni de hastanede bulunuyor. Eşini yoğun bakımda gören, duygusal anlar yaşayan Aydın Denktaş, AA muhabirine, eşinin “Camiye gidin dua edin... Dua edin, daha fazla çekmeyeyim” dediğini aktardı. Bu arda Başbakan İrsen Küçük ve Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif ile Komutanlar da hastaneye gelerek, Denktaş'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

 

 

İşyerinde “Hostes” partisi

Günlerdir kamuoyu Güzelyurt’ta yaşanan çılgın seks partisini konuşuyor. Aslında benzer bir haber bundan 5-6 yıl evvel yine Güzelyurt’tan gelmişti. O dönemde yine bugün ki gibi benzer bir yankı bulmuştu. Dün herkes Güzelyurt’taki olayı konuşurken bir ihbar telefonu aldık, Lefkoşa’da bir işletmede “hostes” partisi veriliyor diye. Hemen olay yerine ekiplerimizi gönderdik. Gerçekten de 10 kişilik bir grup bir masanın etrafında kuşbaşılı hostes yerken bulduk. İş adamı Mustafa Çatlı Meserya ovalarından toplattığı hostes otunu bir güzel kuşbaşılı etle yapmış ve dostlarını da bu yemeğe ortak etmiş. Mustafa Çatlı bundan önce bu tarz yemeklere siyasileri ve bürokratları konuk ederdi. Bu kez masada hiçbir siyasi ve bürokrat yoktu, sadece yakın dostlar vardı. Mustafa Çatlı aldığı yeni bir kararla artık siyasilerle merhabayı kesecekmiş! Tüm bunları bir kenara bırakalım ve başka bir duyuma odaklanalım, dün yemekte Çatlı’nın “milliyetçilik” ile söylediği sözler kulağımıza geldi. Bunları şimdilik arşive kaldırdım ama günü geldiğinde kullanacağını da bilmesini isterim.

 

Mesarya’da ikinci Yemek

Yılbaşından önce Meserya’da bazı örgüt başkanları Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na yemek vermişti. Bu yemek kamuoyunda da epeyce konuşulmuştu. Şimdi aynı mekânda ikinci bir yemek düzenleniyor. Mesarya’daki örgüt başkanları Cumartesi günü Başbakan İrsen Küçük için yemek düzenliyor. Yemeğin koordinatörlüğünü Behai Mutlucan yapıyor. Çok sayıda misafir şimdiden yemeğe davet edildi bile. Cumartesi günü planlanan yemek birincisi kadar bakalım ses getirecek mi?

 

Alman tavukçular Kıbrıs’ta    -fotolu-

Alman ve Türk iş adamlarından oluşan bir heyet adada tavuk ve yumurta üretmek için birkaç gündür görüşmeler yapıyor. Kıbrıs’ta yer ve ortak bakan Tavukçular Türkiye’nin Yalova ilinin Kadıköy ilçesinde tavuk-yumurta üretiyorlar. Yurt dışına açılmak için adayı üst seçen yatırımcılar adadan yatırım kararı ile dönmüşler.

MIŞ-MUŞ

*Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işveren tarafını temsil eden Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası temsilcisi Mustafa Aroğlu, şu an ülkede ekonominin içerisinde bulunduğu darboğazın ve çeşitli kesimlerin, çalışanlarının maaşlarını ve yatırımlarını yapamaz duruma gelmesinin bugün asgari ücretin artmamasındaki en büyük etken olduğunu söyleMİŞ!

-Çok para kazanıyoruz diyen bir patron daha görmedim zaten…

*Ekonomik sıkıntılar nedeniyle Girne-Taşucu arasındaki deniz otobüsü seferlerine ara veren Fergün Denizcilik Şirketi, mevcut  şartlarda mayıs ayına kadar seferlere başlamalarının zor göründüğünü açıklaMIŞ!

-Uçak şirketleri köşeyi döndü desenize. Zaten uçak bileti ile gemi bileti bugün nerdeyse ayni para.

*Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler Gazimağusa İlçesi’nin dün akşam düzenlediği kitle toplantısında, “ülkenin kaderini etkileyen” Kıbrıs sorununun ülkede birinci gündem olması ve çözüme yönelik yoğun çaba harcanması gerektiği kaydetMİŞ!

-CTP karar vermeli ekonomik durum mu? Kıbrıs Sorunu mu? Öncelik hangisi?

*Gençlik Dairesi Müdürlüğü’nün, Kıbrıs Türk Halkı’nın Mücadele ve Özgürlük Lideri Dr Fazıl Küçük’ün ölüm yıldönümü sebebiyle geleneksel olarak gerçekleştirdiği meşaleli yürüyüş yarın yapılacakMIŞ!

-Fehmi Oktay kar yağacak diyor, bence sıkı giyinmekte fayda var, yürüyüş yapmak sağlık bir iş olsa da bu soğuklarda sağlımızdan olmasak bari..

*Çalışanların beklentisinin aksine asgari ücrette herhangi bir değişiklik olmadı ve asgari ücretin brüt 1300 TL olarak uygulanmaya devam etmesine karar verilMİŞ!

-Buna da şükür demeli mi? dememeli mi? işte bütün mesele bu…

 

GÜNÜN SÖZÜ

ÖRP, nihayet UBP’ye katılıyor. Çok kesin konuştum değil mi?Ama neredeyse bu kadar kesin…Hem de önümüzdeki birkaç gün içerisinde…İki milletvekili, Turgay Avcı ve Mustafa Gökmen’le birlikte… DGP’yi sorarsanız…Hala üç tane hizipçi ve klikçi “gommanın” etkisinden kurtulmuş değil Tahsin Ertuğruloğlu…

Gazeteci, Ali TEKMAN

BİZİM TEMEL

Temel Karayolları Müdürlüğünde işe alınmıştır; görevi ise yollardaki çizgileri çekmektir. Temel'e bir kutu boya ve fırça verilir. Temel çizgileri çekmeye başlar. Bir gün amiri gelir ve çizelgeye bakar; "1. gün 500 metre, 2. gün 300 metre, 3. gün 150 metre, 4. Gün 100 metre.." "Temel", der "her gün gittikçe tembelleşiyorsun galiba?" Temel cevap verir: "Aksine amirum daha çok çalışayrum lakin gün geçtikçe boya kutusundan daha fazla uzaklaşayrum."

 

Bu yazı toplam 117489 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu Makaleye Yorum Yapılmamış.
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans