Deniz Gürgöze

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Deniz Gürgöze

Mehmet Çakıcı’ya Mesajımdır 23.11.2011

24 Kasım 2011 Perşembe Saat 20:58

Geçtiğimiz gün Mehmet Çakıcı bir açıklama yapmış. Akıllı adamdır Mehmet Bey, doğrudan yanadır da konuşurken unutmuş sanırım hastalıkların sadece Psikolojik olmadığını... Yani herkesin alışkanlığı vardır. Bazılarında bu alışkanlıklar hastalığa dönüşmüştür hatta özellikle de kumar denilen illet bir hastalık gibidir. Farkında bile olmadan sarar insanı. Birçok yuva bu yüzden dağılma noktasına gelmiş hatta dağılmıştır. Ülkedeki kumar oynayanların sayısı tabiî ki gün geçtikçe artmaktadır da Mehmet Bey Hükümeti bu kumar yasağının kaldırılması konusunda eleştirirken bir şey dikkatimi çekti.

Mehmet Çakıcı demiş ki; ‘Hükümet vatandaşlara kumar yolunu açıyor, onları kumara teşvik ediyor"

Allah Aşkına Mehmet Bey, buyurun gidin her kumarhanede ne kadar vatandaşımız var görün. Bu yasak kalksın da milletin artık sırf yasak olduğu için cazip gelen kumarhaneler yavaş yavaş değerini kaybetsin.

Siz çok iyi bilirsiniz ki yasaklar cezp edicidir. Yani küçük bir çocuğa yasaktır deseniz anlar da yetişkin insanlara yasak dediğinizde bu yasağı nasıl kırarım diye çeşit türlü kılığa girerler.

Hele de bu yasak Kıbrıs gibi küçük bir ülkedeyse.

Ülkemizde kumar oynayanların sayısını şöyle açıklamışsınız; ‘Ülkede yüzde 2.2 kumar bağımlısı varken ve yüzde 30’a yakın insanımız da, bağımlı olmasa bile, kumarla bir şekilde sorunu mevcut’… İşte siz bu konuda bir düşünün derim ben… Hatta size bir öneride bulunayım köyleri gezin bir hafta sonu ya da geceleri. Her kahvede adamlar kumar oynuyor. Gerek küçük gerekse büyük miktarlarla masa başında kumar oynayan adamlara ne ceza verildiğini söyleyebilir misiniz? Onlar oyun kâğıtlarını ellerine alırken dünyayı unutuyorlar. Özellikle bunu oynarken aman dikkat edeyim de birisi görmesin diyen yok yani.

Köy çekimlerine gittiğimiz her yerde muhakkak masa başında işsiz ya da emekli vatandaşları kumar oynarken görmüşüzdür. İnanır mısınız ki istiflerini bile bozmuyorlar. O yüzden bu hastalıksa ve gün geçtikçe artıyorsa ne yapılırsa yapılsın bu illeti oynayacak adam muhakkak bir yolunu bulup oynayacaktır.

Bırakın kumar yasak olmasın da görelim bakalım bu illetin sevdalısı kimler varmış. Yasak olduğu sürece cezp edici tarafı daha çok olacaktır.

Unutmayın ki birçok Casino sahibi polisin gelip kontrol edeceği geceden de önceden haberdar olup tedbirini alır. Daha polis mekana girmeden müşterisini arka kapıdan dışarıya alır.

Yani Mehmet Bey, siz isterseniz bu konya gelin sıcak bakın… Müşterileriniz artarJ

 

Bu yazı toplam 116681 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu Makaleye Yorum Yapılmamış.
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans