Harun Denizakan

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Harun Denizakan

K.PET, KTHYin akıbetine uğrayabilir 15.10.2011

15 Ekim 2011 Cumartesi Saat 13:02

Kıbrıs Türk Petrolleri’nde (K.PET) süresiz grev devam ediyor. Dev-İş’in Kalacik’teki tesislerinde özelleştirmeye karşı koymak için başlatmış olduğu grev eğer birkaç gün daha devam ederse K.PET’in akıbeti de tıpkı KTHY’nin akıbetine uğrayacak.
Nasıl ki; KTHY battı, vatandaş diğer hava yolları şirketi ile uçmaya başladı K.PET de batarsa vatandaş Altınbaş Petrol'e yönelecek. Dün K.PET’ten akaryakıt alan benzin istasyonu sahipleri işi gücü bırakıp Kalecik’e gitti. Yanılmıyorsak 12 bayi saatlerce grevin kaldırılması için Kalecik’te greve giren çalışanları ikna etmeye çalıştılar. Ama 47 sendikalı işçi ve dört sözleşmeli benzincilerin bütün çabalarına rağmen ikna olamadılar. Özelleştirme kararı kalksın, grevi kaldıralım diyorlar. İyi güzel de benzincilerin bir gün daha bekleyecek sabırları kalmadı. Birçok bayinin benzin istasyonunda akaryakıtı kalmadı. Altınbaş Petrol, onlara K.PET’ten daha iyi olanak sağlıyor. Zaten başka çareleri de yok. Benzin istasyonları bir gün bile akaryakıtsız kalamaz. Vatandaş K.PET bayilerinde yakıt bulmazsa, Altınbaş’ın ALPET istasyonlarına yönelecek. Yani bu durum öyle bir durum ki; sendikanın almış olduğu grev kararı 47 çalışanı mağdur edecek.
Alın işte KTHY örneği ortada. KTHY battı, ama diğer özel şirketler devrede. Bu gidişle K.PET de batacak ve bu iş sonunda Altınbaş Petrol'e yarayacak. K.PET bayilerinin Kalecik’teki dünkü toplantıları çok önemli idi. Bayiler kendi çıkarlarının peşinde. K.PET olmazsa nasıl olmazsa dünyanın sonu değildir. İşte bu bağlamda son kez sendika yetkililerini ve 47 çalışanın grevden vazgeçmelerini istediler ama olmadı. Bayilerin demesine göre; bir gün daha bekleyecek tahammüleri yok. Eğer bugün grev kalkmazsa K.PET, KTHY’nin akıbetine uğrayacak.

BANKALARDA FAİZ ORANLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?
Bize göre; UBP hükümeti bankalardaki faiz oranlarını aşağıya çekmeyi başarabilirse bütün yapmış olduğu yanlışları bir anda unutturmuş olacak. Faiz yasası gerçekten çok önemli bir yasa. Maliye Bakanı Ersin Tatar bu konuda aylardır bir çalışma yapıyor. Bankalar Birliği yapılan bu çalışmaya karşı ama faizden yanan binlerce yurttaşımız var. Eğer bu yasa biran önce geçerse yurttaşlarımız faizler konusunda derin bir nefes alacak. Dünkü UBP meclis grup toplantısında, bankalar yasası faiz oranlarının yeniden ayarlanması ve katsayı sınırlanması açısından yasa yapılması kararı alındı.
Yani; artık iş ciddiye bindi. Bu konuda UBP meclis grup toplantısında UBP Girne Milletvekili Mehmet Tancer ile Meclis Başkanı Hasan Bozer başı çekiyorlar. Gözümüz aydın dersek hiç de fena olmaz. Bir an önce bu yasa çıksın, bankalar da tefecilik değil bankacılık yapsın.

YORGANCIOĞLU YANLIZ KALDI
Ana muhalefet partisi genel başkanı Özkan Yorgancıoğlu, adeta yanlızları oynuyor. Göreve geldiği günden beri partisine hakim olamayan Yorgancıoğlu özellikle kendisinden eski olan milletvekillerinden hiç yüz bulmuyor.
Sanki parti başkanı değilmiş gibi sıradan bir milletvekili görünümü veriyor. Özellikle Meclis günlerinde Meclis'te CTP’li milletvekilleri Yorgancıoğlu’nu yanlız bırakıyorlar. Birlikte hareket edip, Yorgancıoğlu’na sahip çıkmıyorlar. CTP’nin Meclis'te bulunan milletvekillerine baktığınız zaman hemen hemen hepsi de Yorgancıoğlu’ndan daha eski milletvekili. Hal böyle olunca da Genel Başkan onlar için değersiz görülüyor. Tabi bütün bunların başında Yorgancıoğlu’nun nasıl genel başkan olduğudur.? Bunu ne Ferdi Sabit Soyer hazmedebiliryor, ne de onu genel başkan seçtiren Ömer Kalyoncu. Hele hele Sonay Adem tamamen Meclis'te münferit davranıyor. Söz alıp kürsüye çıkan Genel Başkan'dan daha baskıcı ve daha rahat oldukları için ona fark atıyorlar.
Son günlerde bu durum diğer siyasi parti milletvekillerinin de dikkatini çekti. 'CTP’de benimsenmeyen bir genel başkan var' diyorlar. UBP’nin başarısız olduğu bir dönemde CTP’den aktif bir muhalefet beklenirken, pasif bir görünüme bürünüyor. Belli ki Yorgancıoğlu’nun genel başkanlıkta ömrü kısa olur. Bu şekli ile kurultaya kadar genel başkanlığı sürdürürse kendisi için bir şans sayılabilir. Biz yine de Yorgancıoğlu’nun daha aktif ve parti içerisinde baskın olmasını diliyoruz.

MESAJI OLAN ALSIN
Sn.Özdemir TOKEL; Resepsiyonda gözler seni aradı haberin olsun. Özellikle Güzelyurt’lu dostların seni bütün gece aradılar ama bulamadılar. Keşke gelip gelmeyeceğini onlara söyleseydin de boşuna sana ulaşmaya çalışmasalardı.
Sn.Orhan ÖZBALIKÇI; Gezip gezip tavlada Cumhurbaşkanından dayak yemediğinizi söylüyorsunuz ama gelen haberler o yönde değil. Siz en iyisi deftere yazın ki kayıtlara girsin yoksa kimseye inandıramayacan.
Sn.Ergün SERDAROĞLU; Geçen gün Türk Ocağı Spor Kulübü’nde tavla oynarken, Garga’yı arıyorum deyip telefona sarılanlar Garga’yı sayende rahat bırakmadılar. Dediklerine göre; tavla oynarken hiç ağzınız durmuyormuş. Muhalefet etmeye devam ediyormuşsunuz. Huylu huyundan hiç vazgeçer mi? Tabiki devam edeceksiniz.
Sn.Zehra BEYAR; Bakıyorum eski günlerdeki gibi arkadaş çevrenle beraber aktif olmaya başlamışsın. Kendinizi özlettirmişsiniz ki birçok kadın sizi tekrar görmekten memnun kalmış.
Sn.Hasan AKINCI; Sakallı olduğun bilinir ama insan arada bir düzelttirmez mi?. Seni görenler sanki da  Survivor adasından geldiğini söylediler.
Sn.Caner ASPAVA; Yavaş yavaş size ayak uydurmaya başlıyorum. Keşke 15 sene önce çalışmalara başlasaydık. Ama yine de sizinle birlikte olmam benim için bir şans. Böyle değerli dostlar herkese nasip olmaz. İnan sizinle ölüm bile tatlı olur.
Sn.Gizem ALPMAN; Geri sayım başladı mı? Başladıysa hala nasıl işe giden anlamış değil gargalarımız. İşinizi sevdiğini biliyoruz da yasalara göre 40 gün önce 40 gün sonra misali...
Sn.Umut ŞEN; Bölgeyi sen çok iyi biliyorsun. Kocagari konusunda ne olur yardımcı ol, son Kıbrıslı’ları ölmeden onurlandırmak beni çok mutlu edecektir. Kıbrıs kocagarisi yakın bir gelecekte tarihe karışacak. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Sn.Eren ALAV; Siyah tonlu gömleğin üzerine turuncu kravat taksaydın tam bir ahenk yaratacaktın.
Sn.Dr. Faiz SUCUOĞLU; Gerçekten bu kadar özverili çalışman kimsenin gözünden kaçmıyor. Üstüne bir de gece 2’de ani çıkan doğumlara da yetişmen ne saat uyun dedirtiyor. Sana partide biyonik adam demeye başlayacaklar haberin olsun. Arada bir tütünmeyi de ihmal etme.
Sn.Zafer NİYAZİ; Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ün size karşı olan sevgisi bir başka. Dün onca işinin içerisinde fırsat bulup sizi hasta yatağınızda ziyaret etti. Gördüğünüz gibi o sizin hem iyi gün hem de kötü gün dostunuzdur. Acaba Milletvekili seçilmelerinde büyük katkı koyduğunuz diğer Milletvekilleri de sizi ziyare

Bu yazı toplam 15808 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu Makaleye Yorum Yapılmamış.
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans