Harun Denizakan

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Harun Denizakan

Ders zili çaldı ama…20.09.2011

20 Eylül 2011 Salı Saat 12:55

Ders zili çaldı diyoruz ancak bu şimdiki ziller bizim dönemimizdeki zillere hiç benzemiyor. Ders zili çaldığı zaman artık eski Türk filmleri aklımıza geliyor. Üç ay aradan sonra dün o eski Türk filmlerinin melodisi kulağımıza geldi. Bu sefer o melodi ders zilinin çaldığının işareti idi. Okullarımız açıldı ancak bizde herhangi bir yenilik yok. Birkaç hafta sonra eminiz yine grevler başlayacak.

Öğretmenlerin grevleri yine gündeme gelecek. Peki ama biz öğrencilerimiz için ne yapıyoruz. Dün ders zili Türkiye’deki okullarda da çaldı. Ama orada çok önemli gelişmeler yaşandı. Mesela; okullarda artık akıllı tahtalar var. Tebeşir dönemi bitti, sadece bu mu? Daha önemli gelişmeler de oldu.

Örneğin; bundan böyle Türkiye’deki okul kantinlerinde öğrencilere gazlı içecek, kızartma ve yağlı yiyecek satılamayacak. Sağlık Bakanlığı’nın okullarda başlattığı bu uygulama bize göre çok önemli. Çocukların zararlı içecek ve yiyeceklerden korunması düşünüldü. Peki ya bizde çocuklarımızın sağlığını kim düşünecek.?

Türkiye’deki okulları örnek alsak sanırım ciddi anlamda faydamıza olacak. Gazlı içeceklerin, kızarrtmaların ve yağlı yiyeceklerin insan sağlığına ne denli zararlı olduğu bilinen bir gerçek. Çocuklarımızı küçük yaşta bu yiyecek ve içeceklerden korursak sağlıklı bir nesil yetiştirmiş olacağız. Türkiye bunu başardı, biz neden başaramayalım?

Bu konuda Sağlık Bakanlığı’na ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’na büyük görevler düşüyor. Gazlı içecekler yerine sıkma taze meyva suları şartı getiriliyor. Sarı altın dediğimiz narenciyemizi neden okullarımıza sokmayalım.

Çocuklarımız teneffüslerde taze sıkılmış portakal suyu neden içmesinler.? Anladık okullarımızda grevler çocuklarımızın okumasına engel oluyor. Peki ya kantinlerde çocuklarımıza satılan gazlı içecekler, kızartmalar ve yağlı yiyeceklere ne diyeceksiniz?

 

GARGA’DAN AL HABERİ

ÖZCAFER’E NAZAR DEĞDİ

UBP Mağusa Milletvekili Afet Özcafer, en mutlu olduğu gecede ayak bileğini burktu. 17 Eylül Cumartesi gecesi UBP Mağusa Milletvekili, Afet Özcafer için çok önemliydi. Çok sevdiği oğlunu dünya evine sokmanın mutluluğunu yaşıyordu. Davetli misafirleri ile güzel bir gece geçiren Özcafer, nazara mı geldi ne oldu? Tebrik kabulü sırasında havuz kenarında ayak bileğini burktu. Özcafer dün meclise topallayarak gelince dikkatlerden kaçmadı. Ve ayağını burktuğu öğrenildi. Özcafer’e geçmiş olsun diyoruz.

 

NUMAN MECLİS BAŞKANI OLDU

KKTC meclisinde varlığını pek hissetirmeyen milletvekillerdendir. Seçildiği günden beri meclis kürsüsünde bir kez olsun görülmedi. Sadece yemin ettiği gün kürsüye çıktı. Kürsüye çıkamadı, ama dün meclis başkanının oturduğu kürsüye çıktı. UBP Girne Milletvekili Nejdet Numan, Meclis başkanı Hasan Bozer’in yokluğundan dolayı meclis başkanlığı görevi yaptı. Meclis başkanı Hasan Bozer cumhurbaşkanına vekalet ettiği için meclis başkan yardımcısı Mustafa Yektaoğlu tek başına yönetemeyeceği için yardımcılığını UBP İskele Milletvekili Alirıza Usluer, UBP Mağusa Milletvekili Ahmet Eti ve UBP Girne Milletvekili Nejdet Numan yaptı. Yani; Usluer ve Eti’den sonra Nejdet Numan da meclis başkan kürsüsüne oturdu.

 

ÇAVUŞOĞLU ARIKLI’YA DAVA AÇACAK

İşadamı Ayhan Arıklı’nın  bazı yerel gazetelerde İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu hakkında vermiş olduğu ilan kamuoyunda tartışma konusu oldu. Bazı çevrelere göre; Arıklı’ya sızdırılan bilgiler büyük bir önem arz ederken, bu bilgilerin nereden sızdırıldığı merak konusu. Ancak gelen bilgilere göre; İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğşu, işadamı Ayhan Arıklı’ya dava açmaya hazırlanıyor.

 

LEFKOŞA MUHTARLARININ KEYFİNE DİYECEK YOK

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, dün Lefkoşa muhtarları ile bir araya geldi. Lefkoşa Türk Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıda muhtarların mutlu olduğu gözlerden kaçmadı. Belediye çevrelerinden bildiren bir Garga’mız Çavuşoğlu önümüzdeki günlerde Lefkoşa’lı muhtarlarla yemekli bir toplantıda yeniden bir araya gelecekler. Gelen bilgilere göre; muhtarlar dünkü toplantıda sorunlarını aktarma fırsatı bulurken, Çavuşoğlu’ndan maaş sözü de aldılar. Kısacası; önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelecek olan muhtarlar Çavuşoğlu ile hem yemek yiyecekler, hem de sorunlarını daha detaylı bir şekilde anlatacaklar.

 

TATAR ELÇİDEN PARA İSTEYECEK

Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın da derdi para. Memurun maaşlarını ödeyebilmek için her ayın 15’inden sonra bunalıma girer. Bu ülkede yapılabilecek en büyük icraat da bu. Memurun parasını denkleştirip gününde memurun maaşını ödemek. Maliye Bakanı’nın diğer bakanlardan farkı bu. Onun her ay diğerlerinden farklı böyle bir sorumluluğu var. Aldığımız bilgilere göre; Tatar bugün Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akçay’a gidecek ve memur için para isteyecek. Tatar dün mecliste bunu birkaç milletvekiline söyledi, hal böyle olunca da Garga’larmızın kulağına gitti. Memurun hayrı için Tatar bugün elçiliğin yolunu tutacak.

 

MESAJI OLAN ALSIN

Sn.Şükran PARALİK; Doğum sonrası ayn şekilde sigaraya devam ettiğin söyleniyor. Fırsat bu fırsat bırakabilseydiniz iyi olacaktı ama siz sigara zevkinden vazgeçmiyorsunuz. En azından azaltın.

Sn.Hasan TAÇOY; Genç TV'deki programda hükümeti eleştirmen parti tabanında olumsuz karşılandı. Sonuçta partiyi eleştiri yeri TV olmadığı gibi sizin hükümet milletvekili olduğunuz kadar yasalara olumlu oy veren siz değil misin diye soruyorlar.

Sn.Kansu AKSU; Ortaköy örgütünden sana mesaj var. Kraldan fazla kralcılık yapmayasın. Herkes dilediği gibi konuşabilir diyorlar. Biz iletmiş olalım.

Sn.Kemal DÜRÜST; Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanı Beşir Atalay ile Güzelyurt ilçesini birlikte gezmeniz Güzelyurt’ta çok konuşuldu. Bu durumdan mutlu olanlar da var, olmayanlar da. Yine de herkesi mutlu edeceksin diye bir kural yok.

Sn.Dr.Faiz SUCUOĞLU; Doğru işler yapman birilerini rahatsız etmiş olacak ki asparagas haber yaymaya çalışıyorlar. Gördüğün gibi siyaset bu kadar kirlendi. Doğru yapana destek değil köstek olmaya çalışanlar var. Ama sen bildiğin yolda devam et zira örgütler arkanda.

Sn.Günay ÇERKEZ; TC Başbakan yardımcısı Sn Beşir Atalay Ticaret Odasının raporlarını çok bilgilendirici ve yararlı bulmuş. Ümit ederiz rakamlar ileriye doğru şekilde ışık tutar.

Sn.Hülya TOKATLI; Oğlunun düğünü için yoğun bir tempo içine girdiğini söylüyormuşsun. Allah kolaylık versin. Merak etmeyin herşey olacağına varır.

Sn.Süleyman ERGÜÇLÜ; Sen de oğlanı evlendirme telaşı içindeymişsin. Kapı kapı davetiye dağıtmak zor olsa da yine de şanslı sayılın en azından havalar serinledi.

Sn.Esat ALTAY; Bu sıralar örgütleri dolaşmaya başlamışsın. Hayırdır ufukta birşeyler mi var? Salih Todds arkanda tam destek bilesin.

Sn.Haydar ÇAKKO; Şu arabayı kullanırken iki elinle dümeni tutasın dediler. Seni ne zaman görseler bir kolun dışarda diyorlar.

Sn.Mehmet METÇEOĞLU; Şu ihtiyat sandığı'nın sorunlarından oldukça bunaldığınız söyleniyor. En sorunlu dönemde müdür olduğunuz diyorlar. Ama üzülmeyin,tecrübenizle sorunları aşacağınıza inanan çok.

Sn.Engin YEŞİLADA; Şu Fenerbahçe'nin belirsiz durumuna çok sitem ettiğiniz söylendi. Çok da kafana takma zira bu sezon böyle geçecek ceza meza yok.

Sn Salih EGEMEN; Aldığımız istihbaratlara göre; bu aralar siyasetle ilgili değil yeme içmelerle ilgili araştırmalara girmişsin. Dikkat et formunu bozma. Bu ülkenin yeme içmesi pek çekilmez. Yedi sekiz saat içki içip yemek yiyorlar. Masa başında bu kadar süre oturan tek millet galiba biziz.

Sn.Hüseyin ÖZGÜRGÜN; biraz daha dikkatli ol. Temsilciye kızdın diye saraya taş atma. Getirdikleri gibi on dakikada götürdüklerine ben çok şahit oldum. Temsilciye kızıp attığın taş Sarayın camlarını kırdı haberin olsun. Bence bu aralar basına çok fazla demeç verme. Ne demişler çok konuşan çok hata yapar.

Sn.Cemal BULUTOĞLULARI; Dün sabah gerçekleşen Miss Pearl Güzellik yarışması basın toplantısında 20 güzel bile yüzünü güldüremedi. Hayırdır başkan ya sabah uyanamadın, ya da sabah sabah muhtarlarla yaptığın toplantıda muhtarlar çok canını sıktı. Oysa; sabah sabah insanın gözünü güzellerle açması çok güzel bir olay. Böyle bir fırsatı herkes senin gibi yakalayamaz.

Sn.Bulut AKACAN;Pazartesi geceleri de ATV’de Al Yazmalım’ı sakın kaçırma. O da senin istediğin gibi bir dizi. Bu arada bu akşam yeme içme var, O

Bu yazı toplam 16766 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu Makaleye Yorum Yapılmamış.
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans