Harun Denizakan

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Harun Denizakan

Gaziantep’te eşler ağır bastı 14.09.2011

14 Eylül 2011 Çarşamba Saat 11:34

KKTC günleri adı altında Türkiye’de yapılan turizm tanıtma programları tüm hızı ile sürüyor. KKTC’yi tanıtma sırası bu kez  Gaziantep’deydi. Gaziantep deyip geçmeyin, belli ki Gaziantep’deki   tanıtım çok önemli bir tanıtım olacak ki, Turizm Bakanı Ünal üstel  Gaziantep’e giderken  yanında Başbakan İrsen Küçük’ü de istedi. Küçük de Üstel’i kıramadı ve o da Gaziantep’e gitti. Ayrıca; Üstel ve Küçük Gaziantep’e giderken eşlerini de beraberlerinde götürdüler. Son günlerde seyahatleri artıran UBP Girne Milletvekili Mehmet Tancer de eşi ile birlikte  Gaziantep’te bulunuyor. Gidenler arasında sadece UBP Girne Kadın Kolları Başkanı Nil Keleşoğlu  annesini götürmeyi uygun buldu. Sizin anlayacağınız; eşler daha ağır bastı, ama gelin görün ki, gidenler arasında ne yazık ki turizimci yoktu.

UBP’LİLER MÜSTEŞARIN ELİNDEN EL AMAN ÇEKİYORLAR
Başbakan İrsen Küçük müsteşarı olan Hüda Aksoy’da ne buldu doğrusunu isterseniz bizlerde merak ediyoruz.? Onu çok mu aradı da buldu yoksa yıllardır birlikte çalıştıkları için ona vefa borcu mu var? Bizi hangi UBP’li arasa mutlaka Başbakan’ın müsteşarı Hüda Aksoy’u şikayet ediyor. Kişiliğine diyecek sözümüz yok ama belli ki, Başbakan İrsen Küçük’e sürekli zarar veriyor. UBP’liler onun yüzünden Başbakan’a sürekli olarak sitem ediyorlar. Hiçbir UBP’liyi kaale almıyor son olarak önceki akşam hedefteki isim yine Aksoy idi. UBP Lefkoşa ilçesinin bütün örgütleriyle toplantısı vardı.  Toplantıya katılan örgüt başkanları Hüda Aksoy’u ilçe başkanına şikayet ettiler. Hele hele içlerinde bir örgüt başkanı vardı ki; resmen Aksoy’dan nefretlikle söz ediyordu. Başbakanlığa gittiğinde kendisine nasıl davrandığını anlatırken, diğer örgüt başkanları şaşkınlık içerisinde onu dinliyorlardı. Uzun lafın kısası; UBP’lilerin demesine göre Hüda Aksoy Başbakan İrsen Küçük’e zarar veriyor. İyi güzel de başbakan onu hala daha müsteşar olarak neden tutuyor? Demek ki, başbakan’ın bir bildiği var.

SÜRPRİZ MÜDÜR MUAVİN ATAMASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI
Devlet Basımevi’nde  müdür muavinliği ataması Basımevi’ni  karıştırdı. Dün Devlet Basımevi  çevrelerinden arayan yepyeni bir Garga’mız  bizlere sürpriz bir şekilde gerçekleşen müdür muavinliği atamasını bildirdi. Garga’mızın bildirdiğine göre; basımevi müdürü Songuç Kürşad’ın haberi olmaksızın hatta müdür muavinliğine sürpriz bir şekilde atanan Nazım Ertürk’ün haberi ve talebi olmadan atama yapıldı. Bunun üzerine Devlet Basımevi’nde  tepkiler ortaya çıktı ve Devlet Basımevi bir anda karıştı. Gelen bilgilere göre; bazı çevreler müdür muavinliğine atanan Ertürk’e müdür muavinliğini kabul etmemesi yönünde telkinde bulunuyorlar ancak Ertürk’ün müdür muavinliğini devretme gibi bir arzusu olmadığı öğrenildi. Bu arada Devlet Basımevi müdürü Songuç Kürşad hakkı olan ve müdür muavinliği bekleyen kişinin Nazım Ertürk olmadığını bildirmesine rağmen atama ile ilgili herhangi bir geri adım atılmadı. Söylentilere göre; Nazım Ertürk’ün atanmasında kardeşi olan Eren Ertürk büyük bir payı var. Bakalım Devlet Basımevi’nde gerçekleşen sürpriz müdür muavinliği ataması tartışmaları sürecek mi?

YENİBOĞAZİÇİ UBP ÖRGÜT BİNASI NERDE?
UBP’nin KKTC genelinde her köyde örgütleri bulunuyor. Hele hele UBP’lilerin yoğun olduğu Yeniboğaziçi köyünde UBP’nin örgütü var mı? diye sorarsak eminim bize gülerler. Yeniboğaziçi köyünde UBP örgütü olmayacak da nerde olacak?. Peki ya, örgüt binası var mı? Ee her halde vardır diyeceğiz. Ama UBP Yeniboğaziçi örgüt başkanı Savaş Mercen öyle demiyor. Mercan’ın demesine göre; parti her ay 600 TL örgüt binası için kira ödüyor ama ortada örgüt binası yok. Mercan’a göre Osman diye birisi partinin gönderdiği kira paralarını cebe atmış. Partide mükafat olarak Osman’ı devlet dairesine yerleştirmiş. İnanmazsanız açın Mercan’a sorun daha ne diyelim.
AÇIKTA KALANLAR 90 KİŞİ
UBP’liler istihdamlar konusunda adeta uzmanlaştı, kimi ne zaman nereye istihdam edeceklerini çok iyi biliyorlar. İnce hesap diye buna derler işte.! Dedik ya UBP’lileri yeter ki memnun etsinler gerisi yalan. Seçim işte böyle kazanılır, UBP’nin UBP’liye ihtiyacı var. CTP’den veya diğer partililerden oy alamayacağına göre, bütün hesaplar UBP üzerine kuruldu. Gelen bilgilere göre; UBP’liler 2004’te CTP’nin işten attığı 1600 kişiden sadece 90 kişi açıkta kalmış. İstatistik yapmışlar 90 kişi devlete girmek istiyor. Başbakan onlar için de söz vermiş Ekim, Aralık ayları arasında onları da istihhdam edecek. Hatta KTHY çalışanlarından bir çoğunu da işe koyacaklar. Uzun lafın kısası; UBP’liler ince hesaplarla malı götürüyorlar.

MESAJI OLAN ALSIN
Sn. İrsen KÜÇÜK; UBP’lilerin nabzını iyi tutuyorsunuz. UBP’lilere hep vereceksin; iş imkanı, kredi imkanı, kırsal kesim arsası vs. Vermeden almak bildiğiniz gibi Allaha mahsus. Örgüt başkanlarını, ilçe başkanlarını, kadın kollarını, gençlik kollarını ve milletvekilerini şimdiki gibi teslim alırsınız. Gördüğünüz gibi artık ipler elinizde, önemli olan UBP’lileri memnun etmektir. Bir de etrafınızdaki kadroyu temizlerseniz söylenenlerden de kurtulursunuz, zaten önemli olan KKTC’yi yönetmek değil UBP’yi yönetmektir.

Sn.Faiz SUCUOĞLU; Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ün cep telefonlarınıza bakmadığından şikayet ediyorsunuz. Bence haklı çünkü Melek hanım konusunda ona emrivaki bir şekilde  baskı yaptığınız için size kırıldı. Onun gönlünü almak için daha neyi bekliyorsunuz? Bu arada önceki akşam toplanan tüm Lefkoşa örgütlerinden tam not almışsınız. Örgütlerin her koşulda arkanızda durmaya devam edecekleri kararı bizce sürpriz değil.

Sn. Ejder ASLANBABA; Gördüğün gibi yapabileceğin tek şey meclis’e 15 dakika geç gitmektir. Onu dahi kaza yaptığını söyleyerek kendini savunmaya kalktın. Dış Türkler birimi kurulmadı diye sıkıysa istifa et. Başbakan artık rest çekenlerden korkmuyor hele bir dene!

Sn. Zerrin AKINCI; Londra'da tasarımlarınızı sergileyeceğiniz defile için son hazırlıkları yaptığınız söyleniyor. Şansınız bol olsun. Başarılar.

Sn. Ümit HANSEL; Bir anda sesin soluğun kesildi. Yoksa yurt dışında mısın? Yine de Kutu dersem çık Gaşa dersem çıkma. KUTU...

Sn. İlkay KAMİL; Artık İrsen bey eskisi gibi değil, başarısızlığını istihdamlarla kamufle etti. Kurultay delegelerini bir şekilde yanına çekti. Türkay Tokel’le olan dostluğunuz gözlerden kaçmıyor. Arada sırada İrsen beye yakın olan milletvekillerini de yanınıza alın yanlış anlamasınlar.

Sn.Mehmet Ali TALAT; Son katıldığınız birkaç TV programında ısrarla en büyük suç Türkiye'nin demeniz dikkatlerden kaçmadı. Ankara napsın? Verse vay vermese vay. Sizi cumhurbaşkanı seçtirirken iyiydi de kaybettirdiğinde kötü mü oldu?

Sn. KM 670 plakalı kırmızı van araç sahibi; Dün bakanlıklar yolunda üstelik iş çıkışı sağ şeriti alıp gazladın. İnşallah polis çıkar diye dua ettim ama şanslı çıktın.

Sn. Ömer KALYONCU; Duyduğuma göre; oğlan kaza geçirdi büyük geçmiş olsun.

Sn. Bulut AKACAN; Senin Osmancık utanmayı attı. Dediğim gibi çapkınlıkta babasını da geçecek. Şimdiden bu işlere başladıysa gerisini sen düşün.

Sn. Mehmet TANCER; Aynı şekilde devam et, İrsen bey senden çok memnun. Laf aramızda akıllı uslu durursan İrsen bey söz verdiği bakanlığı sana daha erken ve daha uzun süreli verecek.

Sn. Hasan BOZER; Meclis’in verigo üzümlerinden yemek bize kısmet olmadı. Duyduğumuza göre; mecliste yetişen üzümler organik. Piyasada satılanlar zehirli diye bizde çoktandır üzüm alıp yemiyoruz. Umarız Milletvekilleri kıymetinizi iyi bilirler.

Sn.Mustafa BOZOK; Arabada telefon kulaklığı kullanman örnek davranış. Keşke herkes aynı şekilde davransa ama ufukta öyle bir ihtimal yok.

Sn. Ömer TORUN; Her gün sabahleyin ilk işin 29.sayfaya açıp bakmak oluyor. Acaba bana da mesaj var mı? diye. Merak etme bugün sana mesaj yok!

Sn.Mehmet AVCI; Bu aralar trafik kazaları arttı, sizin de demeçler arttı. Trafikle ilgili proje üretebiliyor musunuz? en önemlisi o. Kaldı ki, KKTC’de KKTC’ye özgü trafik kuralları var, yollar, kavşaklar ve trafik ışıkları kökten değişmeli tabi sürücülerin de trafik kültürü gelişmeli.

Sn.HN 397 plakalı mavi Reno araç sahibi; Bu kadar kazaların olduğu yollarda, üstelik trafiğin yoğun saatlerinde tehlikeli sürüş yaptığınız yetmezmiş gibi kural ihlali yaptınız. Bundan sonra daha dikkatli olmanızı rica ederiz. Canınız herşeyden önemli.

Bu yazı toplam 18425 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu Makaleye Yorum Yapılmamış.
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans